28 Eylül 2011 Çarşamba

Düşünce Özgürlügüne Giriş





Günümüzün politik tartışma programlarında seviye o kadar düştü ki;insan bu günlerde eski Siyaset Meydanları'nı özlüyor.Ekledigim bu videolar 1996 a ait kuru bir nostalji degil.Islamcı yazar Mustafa Islamoglu dönemin en önemli TV programında feryadını çok çarpıcı biçimde anlatıyor.
Ideolojik olarak her ne kadar cok uzak olsak da herkesin hakkını teslim etmeliyiz.Düşünce özgürlügünün dini,dili,mezhebi olmaz.Mustafa Islamoglu'nun da belirttigi gibi düsünceyi yasaklayan her türlü yasak ''eşkiya yasağı''dır.


SISTEMDEN BESLENENLER SISTEMI TARTISAMAZ


Bugun o 90lardaki sistem kısmen degişti kısmen de direniyor.O donem ''cunta'' kelimesi kullanan Islamoglu içeri tıkılmıştı.Birkaç yıl sonra da R.Tayyip Erdogan okudugu bir şiir yuzunden hapse girdi.Ama devir degişti 2000li yıllara geldigimizde Erdogan ve partisi tek parti iktidarını yıllardır sürdürüyor.Sistemin çarkları degişti dünün mazlumu bugün sistemin ve statukonun tepesine oturdu ve birtakım ''hormonlu aydınlar'' da borazancıbaşısı oldu.Aslında temel siyaset bilimi açısından pek bir şey degişmedi.Iktidarı ele gecirenler hep kendilerine yonttu.Dün Erdogan ve Islamoglu hapisteydi bugunse Ahmet Şık ve Nedim Şener...


Bu arada demokrat aydınlarımız nasıl bir tavır sergiledi?Ve günümüzün kamplara ayrılmış basın-medyasinda bu aydın duruşunu kaç kişi sürdürebiliyor?


Keşke gerçekten omurgalı aydınlarımız omurgasızlardan çok olsaydi.Belki sistemi yani''derin devlet yapılanmasını" degişteremezlerdi ama en azından ahlaki bir duruş sergileyebilirlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder